Кожній людині у житті доводиться вибирати, адже, зрештою, вона має на це право. Для того, щоб зробити правильний вибір, людина повинна усвідомити: хто вона є, ким хотіла б стати в житті, що слід зробити, щоб досягти цього.

У Шрамківській ЗОШ І-ІІІ ступенів ефективним напрямом роботи виховного процесу, заснованого на концепції гуманістичної педагогіки, допомоги й захисту дитини є питання зміцнення її фізичного та психічного здоров´я. Тому важливим стає пошук методів і формування здорового способу життя як засобу профілактики негативних проявів у поведінці дітей.
У наш навчальний заклад завітав заступник голови ГО «Рух «ТВЕРЕЗА УКРАЇНА» Оробець Юрій Григорович, собріолог. Собріологія – наука про тверезість. Тож координатор провів для старшокласників уроки тверезості, культури нормативної лексики, профілактики захворювань на ІПСШ. З перших хвилин Юрій Григорович зацікавив глядацьку аудиторію, налаштував молоде покоління на відверту розмову. Протягом заняття учні мали змогу переконатися у шкідливості вживання тютюну, алкоголю, наркотичних речовин, користування ненормативною лексикою. У ході вільної розмови він доводив школярам, що можна бути «крутим» без вживання шкідливих звичок. Обираючи здоровий спосіб життя учні мають змогу прожити довге, повноцінне життя, досягаючи своєї мети. .
Метою цієї зустрічі було показати підліткам до яких наслідків може призводити вживання шкідливих звичок, і які покарання несуть люди, які порушують правопорядок; навчити займати активну життєву позицію в суспільстві; розкрити внутрішні і зовнішні фактори захисту підлітків від доручення їх до вживання алкоголю; навчити методам розслаблення без вживання шкідливих речовин; показати руйнівні наслідки вживання шкідливих звичок в сім´ї на все соціальне оточення; вміти назвати руйнівні наслідки шкідливих звичок.
У проведенні такої роботи особлива увага має бути приділена створенню в підлітків антинікотинової і антиалкогольної установок, усвідомленої переконаності згубних наслідків вживання наркотиків та інших препаратів, що викликають психологічну та фізичну залежність.

/Files/images/rzne/Оробець1.png /Files/images/rzne/Оробець2.png

Кiлькiсть переглядiв: 349

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Демонстраційний сайт загальноосвітньої школи

вулиця, номер будинку,
поштовий індекс, область, місто,
країна

Дата останньої зміни 18 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!